Manifestanții anti-Israel din universitățile SUA ar putea fi trimiși în Gaza pentru 6 luni conform unui proiect de lege

10 Mai 2024
Manifestanții anti-Israel din universitățile SUA ar putea fi trimiși în Gaza pentru 6 luni conform unui proiect de lege

Un nou proiect de lege republican al Camerei ar trimite orice persoană acuzată și condamnată pentru activitate ilegală într-un campus universitar în Gaza timp de cel puțin șase luni, scrie Fox News

Deputatul republican Andy Ogles a prezentat proiectul de lege miercuri alături de reprezentanții Randy Weber, și Jeff Duncan ca răspuns la demonstrațiile anti-Israel în curs de desfășurare în campusurile universitare din întreaga țară.

Câteva dintre aceste proteste au devenit violente, cu ciocniri între poliție și activiști, precum și sute de activiști arestați în mai multe campusuri.

Deși textul proiectului de lege al lui Ogles nu menționează Israelul sau grupurile anti-Israel, acesta vizează în mod specific activitățile ilegale din campusurile universitare după 7 octombrie 2023, când militanții Hamas au invadat Israelul într-un atac surpriză care a ucis peste 1.000 de oameni. 

Cei condamnați vor fi forțați să execute o pedeapsă de minim șase luni pentru muncă în folosul comunității în Gaza, unde Israelul desfășoară în prezent o campanie brutală de eradicare a Hamas și de salvare a israelienilor rămași pe care teroriștii i-au luat ostatici în octombrie.

„Elevii și-au abandonat cursurile pentru a hărțui alți studenți și a perturba activitățile la nivelul campusului, inclusiv ceremoniile de absolvire a universității la nivel național. Este suficient”, a declarat Ogles pentru Fox News Digital.

„De aceea am introdus o legislație care să trimită în Gaza orice persoană condamnată pentru activitate ilegală în campusul unei universități americane începând cu 7 octombrie 2023, pentru a îndeplini cel puțin șase luni de muncă în folosul comunității”.

Proiectul de lege este probabil să se confrunte cu șanse incerte în Cameră, unde republicanii dețin o majoritate subțire de un singur loc. Chiar dacă ar fi aprobat, Senatul controlat de democrați îl va ignora aproape sigur.

Este un exemplu, totuși, al tensiunilor crescute care zguduie SUA din cauza războiului Israelului cu Hamas. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră