Mama unuia dintre teroriştii de la Paris s-a confesat la un post tv

27 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Mama unuia dintre teroriştii de la Paris s-a confesat la un post tv

Fatima Hadfi, care a spus că este mama lui Bilal Hadfi, a sunat la postul Maghreb TV, sâmbătă seara, luându-l prin surprindere pe prezentator. În înregistrarea convorbirii, postată pe site-ul postului, ea s-a plâns că autorităţile franceze încă mai deţin cadavrul fiului ei şi nu înţeleg de ce nu i-l dă pentru a-l înmormânta.

Prezentatorul a întrebat-o cum îşi explică faptul că fiul ei s-a alăturat atacatorilor jihadişti, unii dintre ei din Bruxelles, iar ea a răspuns că nu a observat nimic îngrijorător înainte ca el să plece în Siria, în luna februarie.

"Nu se vedea nimic schimbat la el. Era ca oricare altul", a declarat  Fatima Hadfi, vorbind mai mult în franceză. "A fost un băiat bun, prietenos, săritor, dar cu toate acestea, au ştiut cum să-l atragă", a mai spus mama atacatorului.

Întrebată ce rol a avut fiul ei în atacuri, ea a răspuns că nu ştie nimic. Conform relatărilor presei, autorităţile belgiene au interogat conducerea colegiului din Bruxelles unde a a învătat Bilal Hadfi după ignorarea avertismentelor că acesta s-a radicalizat. 

În aprilie, colegiul a informat autorităţile din educaţie despre radicalizarea lui Hadfi, dar aceste informaţii nu au ajuns şi la poliţie, fiind scoase la lumină abia după atacurile din 13 noiembrie de la Paris. 

Fatima Hadfi a mai spus la Maghreb TV că poate lumea se întreabă cum de nu a observat schimbările de comportament ale fiului său. "Mi-am reproşat acest lucru. Trebuia s[ fiu mai atentă, să fiu mai apropiată de copiii mei", a spus ea. 

Maghreb TV Belgique deserveşte comunitatea marocană din Belgia. Autorităţile belgiene încă mai caută suspecţii din atacurile de la Paris în care au murit 130 de persoane. Joi, acestea au anunţat că au pus sub acuzare o noua persoană. AFP nu a putut verifica independent identitatea femeii care s-a prezentat la postul Tv ca fiind Fatima Hadfi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră