Cum se salvează pielea unui premier acuzat de corupție

28 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Cum se salvează pielea unui premier acuzat de corupție


Practic, printr-o mână de ajutor întinsă de familia regală saudită, acesta este absolvit de bănuielile de corupție care planau asupra sa.
Najib Razak este acuzat de corupție după ce în luna iulie o relatare din cotidianul american Wall Street Journal sugera că suma de 673 milioane de dolari din conturile premierului ar proveni din fraudarea unui fond de dezvoltare finanțat de la buget.
Executivul de la Kuala Lumpur a respins acuzațiile și a precizat că banii au reprezentat donații din surse neprecizate, provenite din Orientul Mijlociu.
Acum, familia regală saudită afirmă că i-a ”donat” 681 de milioane de dolari premierului malaezian.
Chiar dacă tardivă, manevra este imparabilă, comentează leschos.fr. O analiză a probelor adunate de Agenția malaeziană de luptă contra corupției a arătat că această sumă era o donație personală din partea familiei regale saudite, a concluzionat procurorul general Mohamed Apandi Ali, fără a furniza detalii privind justificarea unei astfel sume date șefului Guvernului acestei țări din Asia de Sud-Est.
Premierul reușește să-și salveze pielea, respingând acum numeroasele cereri de demisie care îi erau adresate. Dosarul i-a fost clasat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră