Majoritatea americanilor nu aprobă gestionarea de către Biden a războiului Israel-Hamas – spune un sondaj

10 Dec 2023
Majoritatea americanilor nu aprobă gestionarea de către Biden a războiului Israel-Hamas – spune un sondaj

Majoritatea americanilor dezaprobă gestionarea de către președintele Biden a conflictului Israel-Hamas, marcând o ușoară creștere a cotelor de respingere din octombrie, potrivit unui nou sondaj, scrie The Hill

Într-un nou sondaj CBS News/YouGov publicat duminică, aproximativ 61% dintre adulții americani intervievați au declarat că dezaprobă modul în care Biden gestionează conflictul, în timp ce 39% dintre participanți au spus că au aprobat. Când le-a fost adresată aceeași întrebare în octombrie, 56% dintre americani au spus că dezaprobă și 44% au spus că sunt de acord.

Aprobarea republicanilor este mult mai mică în comparație cu cea a democraților, 22% din ultimul sondaj spunând că aprobă. Aceasta marchează o scădere de 6 puncte de la 28% în octombrie. Și aproximativ 35% dintre independenți au spus că aprobă actiunea lui Biden cu conflictul în ultimul sondaj, comparativ cu 39% care au spus același lucru în octombrie.

Alegătorii tineri, sau cei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, sunt exact împărțiți în privința sentimentelor, 50% exprimând dezaprobarea și 50% aprobând. Rata de dezaprobare crește la 68% pentru cei între 30 și 44 de ani. Acei cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani au avut o rată de dezaprobare puțin mai mică, de 63%, în timp ce cei cu vârstele de 65 și mai mult au avut o rată de dezaprobare de 60%.

În ciuda creșterii cotelor de dezaprobare, războiul Israel-Hamas nu se înscrie în principalele probleme ale SUA, arată sondajul. La întrebarea despre cea mai importantă problemă cu care se confruntă SUA, inflația a fost cea mai amintită , urmată de imigrație și graniță și starea democrației dinainte de război.

În timp ce sondajele publicate luna trecută au văzut că sprijinul democraților a scăzut în ceea ce privește gestionarea conflictului de către Biden, un alt sondaj publicat joia trecută a arătat o creștere a sprijinului democraților , în ciuda unor critici din partea partidului.

Sondajul Associated Press și NORC Center for Public Affairs Research a constatat că 59% dintre democrați sunt de acord cu gestionarea situației de către Biden – în creștere față de 50% în noiembrie. 

Biden și-a exprimat constant sprijinul pentru lupta Israelului împotriva Hamas, argumentând că țara are dreptul să se apere după atacul surpriză al Hamas din 7 octombrie, care a provocat moartea a peste 1.200 de oameni.

Cu toate acestea, în urma campaniei mortale a Israelului în Gaza, care a dus la moartea a peste 10.000 de oameni, unii parlamentari democrați i-au cerut lui Biden să facă eforturi pentru o încetare permanentă a focului sau pentru a fi impuse mai multe condiții pentru ajutorul Israelului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră