Magazin românesc, incendiat în Marea Britanie. Cum a reacţionat Ministerul de Externe

10 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Magazin românesc, incendiat în Marea Britanie. Cum a reacţionat Ministerul de Externe

Maria, proprietara magazinului din Norwich, dormea la etaj, împreună cu fiica ei, în momentul în care s-a produs atacul. Spune că e în stare de şoc şi că e prima dată când e victima unei asemenea agresiuni, relatează ştiri.tvr.ro.

Când au auzit ce s-a întâmplat, oamenii din Norwich s-au mobilizat - printr-o pagină de Facebook - şi au strâns deja peste 25 mii de lire sterline pentru a o ajuta pe Maria să repare ce a fost distrus de flăcări.

Ministerul român de Externe a cerut autorităţilor britanice să clarifice incidentul. „Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra”, solicită MAE.

În aceeaşi zi, şopronul unei gospodării poloneze a fost incendiat, iar atacatorii au lăsat un mesaj cu textul „Veţi păţi şi mai rău dacă nu plecaţi acasă”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră