Mafia italiană, acuzată că a declanşat incendiile de pe Vezuviu arzând pisici de vii

14 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Mafia italiană, acuzată că a declanşat incendiile de pe Vezuviu arzând pisici de vii

Mafia italiană este acuzată că a declanşat incendiile care s-au răspândit pe versanții muntelui Vezuviu, în apropiere de Napoli, ceea ce a dus la evacuarea mai multor familii şi turişti, relatează independent.co.uk

Corpurile arse ale unor pisici au fost găsite la fața locului, conform relatărilor din mass-media italiană, apărând astfel la speculații că incendiile au fost puse intenţionat. Anterior, s-a descoperit că Mafia a folosit pisici pentru a declanşa incendii, turnând benzină pe ele înainte de a le aprinde pentru a răspândi focul în subteran.

Anul trecut a ieşit la iveală că unele grupări mafiote au legat cârlige îmbibate cu benzină de coada unei pisici pe care le- au aprins înainte de a-i da drumul în parcul regional Nebrodi din Sicilia.

În ultimele zile, sute de pompieri și patrule ale armatei italiene au fost dislocate, alături de lucrătorii și voluntarii din domeniul protecției civile, pentru a stingerea flăcărilor de pe vulcan. Zeci de turiști și localnici au fost evacuați, inclusiv 50 de familii.

Expertul în mafia italiană și jurnalistul Roberto Saviano a dat vina  pe "organizații criminale" pentru incendiile de pe Veziuviu, într-un film de 3 minute publicat pe pagina sa de Facebook.

Cel mai bine vândut scriitor a spus că incendiile din Parcul Național Campanian au fost cauzate de cei care au vrut fie să ardă deșeuri în depozitele ilegale, fie să oprească lucrările de construcții.

În postarea de pe reţeaua de socializare, el vorbeşte despre şantaj, sugerând că dacă oamenii nu ar plăti organizațiile criminale, ar izbucni incendii pentru blocarea autorizaţiilor de construcție.

Dl Saviano a susținut, de asemenea, că Italia "nu poate înțelege" cine e cu adevărat responsabil și a criticat "incapacitatea guvernului de a răspunde la situații de urgență".

Autoritățile locale au susţinut  inițial că de vină ar fi o serie de incendii de suprafață, care nu au fost considerate ca fiind rezultatul activității umane.

Dar, acum, atât procurorii, cât și poliția susţin că la mijloc ar fi o mână criminală

Poliția a chestionat un suspect surprins de camerele de supraveghere. Ministrul Mediului, Gian Luca Galletti, a declarat că "incendiatorii sunt idioți criminali". El a adăugat că trebuie pedepsiți cu "mai mult de 20 de ani de închisoare".

"Nu am dovada, dar nu pare a fi o acțiune izolată sau la întâmplare: trei focare sunt prea multe pentru a fi rezultatul neglijenței sau autoaprinderii".

Arhiepiscopul de Napoli, Crescenzio Sepe a afirmat că " aceia care, gândindu-se că pot acționa cu impunitate, au decis să distrugă mediul înconjurător, s-au așezat în afara harului lui Dumnezeu și au comis un păcat mortal".

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră