MAE, alertă pentru românii care ajung la Bruxelles, cu privire la lucrări la gările din capitala Belgiei

29 Apr 2017
MAE, alertă pentru românii care ajung la Bruxelles, cu privire la lucrări la gările din capitala Belgiei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Belgiei că începând de sâmbătă până luni se vor desfăşura lucrări de amploare între gara Bruxelles-Midi şi Bruxelles-Nord.

MAE arată că circulaţia trenurilor va fi întreruptă între gările Bruxelles-Midi şi Bruxelles-Nord, iar Gara Bruxelles-Central va rămâne accesibilă numai pentru accesul la ghişee, magazine etc.

Lucrările vor permite instalarea unei tehnologii de semnalizare informatizată total şi vor contribui la creşterea securităţii călătorilor. În cele trei zile de întrerupere a circulaţiei se vor efectua şi testele de securitate necesare.

MAE precizează că societatea de transport feroviar (SNCB), în colaborare cu Infrabel (instituţia belgiană responsabilă de infrastructură), au luat o serie de măsuri pentru a limita la maximum impactul acestor lucrări asupra programului călătorilor. Astfel, au fost puse la dispoziţia călătorilor trei trenuri pe oră (un IC şi două trenuri navetă) care vor lega  Bruxelles-Nord şi Bruxelles-Midi, în cele două sensuri, via centura feroviară vest.

Călătorii SNCB care se vor afla în Gara Bruxelles-Central vor avea posibilitatea să utilizeze gratuit reţeaua de transport public STIB pentru a se deplasa în centrul oraşului. Biletele STIB vor fi distribuite în sălile gărilor bruxelleze, pe baza prezentării unui permis de transport SNCB valabil. Ghişeele din gara Bruxelles-Central vor rămâne operaţionale.

De asemenea, în acest weekend se vor efectua lucrări şi la linia de metrou 6 între staţiile Simonis şi Belgica. Metroul va fi înlocuit de sâmbătă până luni pe acest traseu de autobuze, între staţiile Simonis şi Roi Baudouin.

Totodată, autorităţile belgiene recomandă celor interesaţi să obţină informaţii de actualitate privind condiţiile de transport, consultând paginile web ale operatorilor de transport public: SNCB (www.belgianrail.be), (www.letrain.be), STIB (www.stib-mivb.be), să solicite informaţii prin telefon sau de la personalul specializat aflat la dispoziţie în gară.

MAE recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet http://bruxelles.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă', care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră