PRĂPĂD ÎN MACEDONIA. Cel puţin 20 de morţi, în urma unei furtuni în capitala Skopje (VIDEO)

07 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
PRĂPĂD ÎN MACEDONIA. Cel puţin 20 de morţi, în urma unei furtuni în capitala Skopje (VIDEO)


Cel puţin 20 de persoane au murit în urma acestei furtuni care a provocat inundaţii-fulger la Skopje, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii.
Potrivit primelor informaţii, toate aceste persoane au murit înecate. Guvernul a decretat o stare de urgenţă în cartierele sinistrate de intemperii, scrie lalsace.fr. Printre cei decedaţi se numără şi o fetiţă de opt ani.
Cel puţin şase persoane sunt date dispărute, armata şi poliţia efectuând operaţiuni de căutare a supravieţuitorilor sau a altor decedaţi. O sută de persoane au fost rănite, majoritatea uşor, potrivit presei. Populaţiei i s-a cerut să nu iasă pe stradă şi mai ales să evite să circule cu maşinile.
În numai două ore, asupra capitalei macedonene Skopje s-au abătut ploi care au acumulat 93 de litri de apă pe metrul pătrat, adică media pentru întreaga lună august, potrivit Institutului hidrometeorologic naţional.
Cantitatea imensă de apă căzută a provocat inundaţii, alunecări de teren şi scurgeri de noroaie la periferia capitalei. În unele zone de la periferie, apa are 1,50 metri, potrivit presei.
„Este o catastrofă, nu am trăit aşa ceva niciodată”, a declarat primarul oraşului Skopje, Koce Trajanovski.
Cartiere întregi din oraş sunt lipsite de curent electric şi Internet. Nu doar apa a dat de furcă locuitorilor, ci şi fulgerele, fiind înregistrate peste 800 de impacturi ale acestora.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră