Luxemburgul avertizează: Grexit, o CATASTROFĂ pentru Europa!

12 Iul 2015
Luxemburgul avertizează: Grexit, o CATASTROFĂ pentru Europa!
Ministrul de externe luxemburghez Jean Asselborn pledează pentru rămânerea Greciei în zona euro, avertizând Berlinul că dacă forțează Atena să renunțe la moneda unică europeană, asta ar însemna pentru Europa o adevărată catastrofă, relatează Reuters.

Afirmația de azi a șefului diplomației luxemburgheze vine după ce în presa germană au apărut informații potrivit cărora Germania susține o ieșire a Greciei din zona euro pentru o perioadă de cinci ani.

"Ar fi fatal pentru reputația Germaniei în Uniunea Europeană ca Berlinul să nu fructifice șansa care există acum prin prezentarea ofertei Greciei privind programul său de reforme. Dacă Germania împinge lucrurile către Grexit, atunci va provoca o dispută majoră cu Franța. Acest lucru ar fi o catastrofă pentru Europa", a declarat Asselborn pentru publicația germană Suddeutsche Zeitung.

Renzi nu vrea ca Grecia să fie "umilită"

Rămânerea Greciei în zona euro este susținută și de Italia. Premierul Matteo Renzi a declarat că Grecia nu trebuie lăsată să părăsească zona euro și a precizat că va cere guvernului german să accepte acordul propus de executivul elen și să nu umilească Atena.

"Acum trebuie să prevaleze bunul-simț și să se ajungă la un acord. Italia nu vrea ca Grecia să iasă din zona euro, iar Germaniei îi transmit: destul. Acum, după ce Tsipras a făcut propuneri în linie cu solicitările europene, trebuie neapărat să semnăm un acord. Este de neconceput să umilim un partener european, după ce Grecia a cedat aproape în toate privințele", a spus Renzi, conform cotidianului italian Il Messaggero.

Alte stiri din Externe

Ultima oră