UPDATE. Luare de ostatici într-un centru comercial din apropiere de Paris. Atacatorii sunt de negăsit

13 Iul 2015
UPDATE. Luare de ostatici într-un centru comercial din apropiere de Paris. Atacatorii sunt de negăsit
O luare de ostatici este a avut loc într-un centru commercial din Villeneuve-la-Garenne, din apropiere de Paris, a anunţat poliţia, scrie lesoir.be. Autorii luării de ostatici sunt înarmaţi şi în număr de doi sau trei, sunt baricadaţi de la ora 06.30 şi au luat ostatici zece angajaţi ai magazinului Primark.

Potrivit poliţiei, unul dintre angajaţi a reuşit să trimită un SMS unui prieten, pentru a alerta poliţia în legătură cu acţiunea de luare de ostatici.

Forţele de intervenţie sunt la faţa locului şi au încercuit cartierul în care se află centrul commercial, care mai găzduieşte şi alte magazine ale unor mari firme, precum Marks&Spencer şi H&M. (M.C)

UPDATE ora 11:47. 18 persoane au fost evacuate


Francetvinfo.fr anunţă că 18 angajaţi care erau ţinuţi ostatici la centrul comericial din Villeneuve-la-Garenne, şi nu doar zece, cum s-a crezut,  au fost evacuaţi de forţele de intervenţie Raid.
În acest momente sunt căutaţi atacatorii.

UPDATE ora 13:49. Atacatorii încă nu au fost găsiți

Atacul a eșuat, scrie lci.tf1.fr, care adaugă că atacatorii, trei la număr, conform primelor elemente, sunt căutați încă în centrul comerical Quartz, unde se află magazinul Primark, în care au fost ținuți ostaticii. Autoritățile nu știu dacă aceștia se mai află în clădire. Căutările continuă.

UPDATE ora 16:35. Un atacator ar fi dintre angajații Primark?


Potrivit primelor elemente ale anchetei, ”speriați, cei 18 angajați ai magazinului s-au ascuns într-o cantină a centrului comercial”, precizează o sursă polițienească, citată de leparisien.fr. Potrivit sursei citate, cei trei răufăcători au fost filmați intrând în centrul comercial, dar nu și ieșind din centrul comercial, potrivit imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere”. Se pare că unul dintre cei trei atacatori ar fi fost recunoscut drept un salariat al Primark.




Alte stiri din Externe

Ultima oră