Lovitură pentru presa din Grecia. Ziarul cel mai bine vândut se închide

29 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Lovitură pentru presa din Grecia. Ziarul cel mai bine vândut se închide

Două publicaţii vechi, printre care şi cel mai bine vândut cotidian din Grecia, sunt forţate să îşi înceteze apariţia din cauza problemelor financiare, relatează theguardian.com.

Anunţul încetării apariţiei publicaţiilor Ta Nea şi a To Vima a fost făcut sâmbătă de grupul de presă Lambrakis, sufocat de datorii. “Săptămânalul To Vima şi cotidianul Ta Nea sunt forţate să-şi înceteze apariţia în câteva zile, din motive financiare”, anunţă grupul de presă într-o declaraţie.  

Pe lângă cele două publicaţii, DOL deţine numeroase reviste, site-uri de ştiri şi postul de radio Vima FM. Grupul de presă nu a reuşit în luna decembrie să achite datorii de 99 milioane de euro, după cum a declarat Antonis Karakoussis, directorul publicaţiei To Vima şi a postului de radio Vima Fm.

El a adăugat că această situaţie este rezultatul crizei economice cu care Grecia se confruntă din 2010 şi care a dus la închiderea mai multor instituţii de presă. 

În declaraţia dată sâmbătă publicităţii, DOL acuză băncile creditoare că a plasat grupul sub un management special fără a lua în calcul continuarea apariţiei publicaţiilor. Conform grupului de presă, băncile creditoare îi rețin toate câștigurile", indiferent dacă acestea provin din vânzări de ziare sau din publicitate".

To Vima este unul dintre cele mai influente publicaţii greceşti, fiind lansată în 1922.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră