LOVITURĂ după Brexit. Cetăţenii UE vor avea nevoie de DOCUMENTE SPECIALE pentru a locui şi munci în Marea Britanie!

06 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
LOVITURĂ după Brexit. Cetăţenii UE vor avea nevoie de DOCUMENTE SPECIALE pentru a locui şi munci în Marea Britanie!


Circa 3,2 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene vor fi afectaţi de măsurile anunţate de ministrul britanic. Aceştia vor avea nevoie de documente speciale pentru a putea dovedi că pot locui şi munci în Marea Britanie, a declarat ministrul de Interne Amber Rudd.

Declaraţia ministrului Amber Rudd a fost făcută în fața membrilor Camerei Comunelor, unde aceasta a fost chemată să explice ce va presupune ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii pentru unii dintre cetăţenii străini care sunt stabiliti în Regatul Unit, scrie BBC.

Opoziția laburistă a vrut să știe cum va fi posibil ca angajatorii și proprietarii apartamentelor închiriate să facă distincția între străinii care au dreptul de a locui și de a munci în Marea Britanie și cei care au ajuns în regat după intrarea în vigoare a restricțiilor care ar interveni după Brexit.

Ministrul a răspuns simplu:"Vor avea nevoie de anumite documente".

Ministrul Rudd a vorbit despre o "abordare treptată" a acestei probleme, astfel încât Guvernul să poată folosi "toate avantajele tehnologice de care dispune pentru ca toate formele de imigrație să fie gestionate cu atenție".

În regat sunt 3,2 milioane de cetățeni din UE, potrivit datelor oficiale ale ministerului de Interne.

Rudd a precizat că va mai dura până când planurile vor fi prezentate.

Ministrul pentru Migrație, Robert Goodwill, a confirmat că "în acest stadiu nu este nevoie de documente în plus". El a refuzat însă să răspundă direct la afirmația unui parlamentar liberal-democrat cum că remiterea de documente speciale pentru cetățenii UE din Marea Britanie ar putea costa 100 de milioane de lire pe an și ar presupune implicarea a 3.000 de funcționari.

CITIŢI ŞI:

Financial Times, previziuni sumbre: După Brexit și Donald Trump, pregătiți-vă pentru întoarcerea crizei în zona euro!

Jurnalist din Marea Britanie, mesaj către români: Vă rog, salvați-i pe britanici!

Care sunt șoferii obligați să dea din nou examenul pentru permis de conducere

Nu-i în Vaslui. Legată și biciuită pentru că a umblat la butoiul cu vin!

Alte stiri din Externe

Ultima oră