LIVE VIDEO - Chișinăul fierbe! Mii de cetățeni se adună din nou în centrul capitalei Republicii Moldova

22 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
LIVE VIDEO - Chișinăul fierbe! Mii de cetățeni se adună din nou în centrul capitalei Republicii Moldova

UPDATE 12:50 - Peste 25.000 de moldoveni, în frunte cu lideri ai PSRM, PN și Platforma DA, se îndreaptă către televiziunea națională Moldova 1. Manifestanții susțin că postul public nu reflectă echidistant situația din țară, dar mai ales protestele cetățenilor împotriva regimului de la guvernare.

...................................................

Moldovenii continuă și astăzi să se strângă în fața Parlamentului de la Chișinău pentru a protesta împotriva "regimului criminal de la guvernare", cerând alegeri parlamentare anticipate.

Mii de oameni au început să protesteze masiv în Republica Moldova, după ce, în 20 ianuarie, majoritatea din Parlament a votat, în mai puțin de jumătate de oră, Guvernul condus de Pavel Filip programul de guvernare al acestuia.

Citește și Mesaj de la Chișinău pentru presa și oficialii din România: "Nu manipulați, măcar voi...De ce susțineți un guvern criminal?"

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut apel la cetățenii moldoveni să vină în scuarul Parlamentului pentru a protesta non-stop "împotriva regimului criminal".

"Toți trebuie să ne unim împotriva acestor bandiți pentru a salva țara!", spune Dodon.

Citește și Clădirea Parlamentului Republicii Moldova, devastată de protestatari. Jandarmii, bătuți de mulțime (VIDEO)

Ieri, Dodon a depus la Curtea Constituțională o sesizare cu privire la contestarea procedurii de investire a Guvernului şi decretului Preşedintelui de numire a guvernului Filip.

Citește și Autorităţile române îndeamnă la calm, în cazul protestelor de la Chişinău

Tot ieri, peste 70 de mii de cetățeni au protestat în fața Parlamentului, blocând tot centrul Chișinăului. Oamenii au cerut dizolvarea parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

Citește și Noul Guvern de la Chișinău. Lista oficială cu viitorii miniștri din Cabinetul Pavel Filip

LIVE VIDEO

Alte stiri din Externe

Ultima oră