Lider al Statului Islamic, ucis de o dronă în Afganistan

11 Iul 2015
Lider al Statului Islamic, ucis de o dronă în Afganistan
Hafiz Saeed, conducătorul grupării Statului Islamic din Afganistan şi Pakistan a fost ucis de o dronă, informează serviciile secrete afgane, citate de bbc.com.

Hafiz Saeed a fost ucis în regiunea Achin din provincia afgană Nangarhar, din estul Afganistanului, vineri noaptea, în atacul cu dronă fiind uciși aproximativ 30 de militanţi ai Statului Islamic.

Marţi, un atac asemănător a dus la uciderea lui Shahidullah Shahid, un alt reprezentant important al grupării jihadiste.

Atacul de vineri a fost condus de forţele coaliţiei americane în coordonare cu serviciile secrete afgane, NDS, informează bbc.com.

Provincia Nangarhar se află în apropiere de graniţa Afganistanului cu Pakistanul. Statul Islamic obişnuieşte să numească această regiune Khorasan. Săptămânile trecute, regiunea a cunoscut o recrudescenţă a luptelor, în special a celor dintre Statul Islamic şi talibani, care a dus la refuguierea populaţiei din zonă. Dar, în primul rând, zona unde militanţii Statului Islamic din Afganistan sunt cei mai activi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră