Leros, insula grecească ce se scufundă sub imigranții sirieni

18 Aug 2015
Leros, insula grecească ce se scufundă sub imigranții sirieni
Leros este o mică insulă grecească, aflată la mai puțin de șapte mile de coasta turcă.

Aici au ajuns peste 2.500 de imigranți din Siria, numai în ultimele trei săptămâni.

Imigranții ajung în Leros cu barca. Autoritățile grecești se declară depășite de situație, paza de coastă având o singură barcă care să asigure zona. Foarte mulți oameni mor înainte de a fi salvați.

Fără sprijin din Atena sau Europa , autoritățile locale sunt suprasolicitate și se bazează pe o echipă dedicată de voluntari locali pentru a preveni haosul și criza umanitară. Aceștia le oferă imigranților din Siria apă, sandwish-uri, haine uscate și îngrijiri medicale.

Cea mai mare problemă este hrana. În mod normal, poliția de coastă ar trebui să asigure imigranților două mese pe zi, dar acest lucru pare imposibil într-o țară lovită și așa de o mare criză financiară.

Potrivit the Guardian, cu un număr tot mai mare de imigranți în Leros, insula poate ajunge la punctul suprasolicitare, relatează Phoebe Greenwood.

Autoritățile nu au soluții pentru cazarea imigranților. Reabilitarea unui spital de boli mintale din zonă, abandonat în urmă cu 10 ani, ar putea oferi un loc de refugiu sutelor de sirieni, dar reparațiile ar costa enorm.

Alte stiri din Externe

Ultima oră