(VIDEO) Luni, cea mai tristă zi pentru turiștii de la Paris. Ce s-a întâmplat cu un simbol al orașului

01 Iun 2015
(VIDEO) Luni, cea mai tristă zi pentru turiștii de la Paris. Ce s-a întâmplat cu un simbol al orașului
Uneori, prea multă dragoste strică. Iar acest lucru a devenit evident pentru Primăria Parisului, care a decis să fie retrase definitiv așa-numitele ”lacăte ale iubirii” de pe celebrul Pont des Arts de pe Sena, și a și pus în practică decizia. Luni, echipele primăriei au intervenit pentru a îndepărta îndrăgitul simbol al Parisului. În schimbul celebrelor lăcățele care au ”fixat” atâtatea povești de iubire, primăruia instalează panouri din sticlă.

”O adevărată undă de șoc pentru turiști”, comentează scriitorul și jurnalistul britanic Stephen Clarke, potrivit courrierinternational.com.

Decizia nu a fost luată cu ușurință. Nimeni nu avea nimic împotriva iubirii, însă greutatea lăcățelelor amenința structura de rezistență a podului.

Așa că autoritățile au vrut să pună capăt acestei tradiții care, potrivit unui comunicat, provoacă ”o degradare durabilă a patrimoniului și constituie un risc pentru vizitatori”.

Retragerea acestor lacăte a început luni și va dura o săptămână.

Semnalul de alarmă a fost dat în iunie 2014 când un astfel de grilaj plin de lacăte și cântărind 500 de kilograme s-a prăbușit.

Primăria desfășoară din august o campanie de sensibilizare a vizitatorilor pentru a renunța la această practică care presupune agățarea unui lacăt de grilaj și aruncarea cheii în Sena.

Municipalitatea le-a cerut atunci cuplurilor de îndrăgostiți să-și facă un ”selfie” pe care să-l posteze pe un site al primăriei, înlocuind treptat grilajele cu parapeți transparenți.

 

Time-lapse : Le pont des arts pris d'assaut par... by lemondefr

Alte stiri din Externe

Ultima oră