Guvernul Germaniei confirmă suspiciunile privind otrăvirea opozontalui rus Aleksei Navalnîi

24 Aug 2020
Guvernul Germaniei confirmă suspiciunile privind otrăvirea opozontalui rus Aleksei Navalnîi

Autorităţile germane suspectează că Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse adus în comă în Germania, a fost otrăvit, afirmă Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

"Suspiciunea este că domnul Aleksei Navalnîi a fost otrăvit; din păcate, au fost mai multe cazuri de acest fel în istoria recentă a Rusiei", a declarat Steffen Seibert, citat de publicaţia Die Welt și preluat de Mediafax.

"Dat fiind că este foarte probabil să fie vorba de un act de otrăvire, este necesară protecţie", a precizat Steffen Seibert.

Medicii din oraşul rus Omsk, unde Aleksei Navalnîi a fost internat înainte de a fi transferat în Germania, au declarat că disidentul nu a fost otrăvit.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

UPDATE

Medici de la spitalul universitar Charite din Berlin afirmă, la rândul lor, că au găsit urme dintr-o substanţă necunoscută în analizele opozantului rus, ceea ce sugerează, potrivit lor, versiunea otrăvirii.

"Rezultatele clinice indică o otrăvire cu o substanţă dintre cele active, denumite inhibitor ai colinesterazei", potrivit comunicatului spitalului.

Colinesterazele sunt enzime din clasa hidrolazelor, implicate în fiziologia sistemului nervos.

In organismul uman se intalnesc doua tipuri de colinesteraze: acetilcolinesteraza (AChE) care se gasesete in eritrocite dar si in plamani, splina,celule nervoase si pseudocolinesteraza (PchE) prezenta in ser dar si in pancreas, inima, ficat, muschi si in substanta alba a sistemul nervos central (2).

Alte stiri din Externe

Ultima oră