La insistentele Germaniei. Se reiau consultarile dintre NATO si Rusia

02 Dec 2015 | scris de Gheorghe Voicu
La insistentele Germaniei. Se reiau consultarile dintre NATO si Rusia

Germania justifica acest demers prin nevoia  luarii tuturor masurilor care sa duca la evitarea unor incidente asemanatoare doborarii avionului rus de catre Turcia.

 

Incidentul a produs o anumita tensiune in NATO dupa ce Turcia a solicitat analizarea acestui incident periculos pentru toate partile.Oficialul german a declarat ca ministrii de externe au solicitat secretarului general Jens Stoltenberg initierea tuturor demersurilor pentru intrunirea Consiliului NATO-Rusia,ultima intalnire avand loc in vara lui 2014.

Unii membrii Nato sunt mai reticenti privind reluarea acestor legaturi cu Moscova dar tarile occidentale considera ca in contextul crizei din Siria se impune o legatura mai eficienta cu Rusia.

 

Presiunile Germaniei au avut efect pentru ca dupa reuniunea NATO de la Bruxelles, ministrul de externe german a anuntat ca vor fi deschise noi punti de dialog cu Moscova.

Există, pe de o parte, aplicarea greoaie a acordurilor de la Minsk și nerespectarea armistițiului din Ucraina și, pe de altă parte, pozitia constructivă a Moscovei în favoarea unei reglementări politice a conflictului sirian, a declarat oficialul german.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră