Mâncaţi ca Putin! Kremlinul îşi face supermarket online

14 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Mâncaţi ca Putin! Kremlinul îşi face supermarket online


Serviciile președinției ruse au declarat pentru cotidianul rus Komsomolskaia Pravda la începutul lunii decembrie: un site web va fi autorizat, din ianuarie 2017, să pună în vânzare produse alimentare provenind de la „furnizorii oficiali ai Kremlinului”, scrie cotidianul francez Le Point. Denumirea sub care vor fi comercializate produsele este "Kremlin Quality", scrie BBC.

„Într-o primă etapă, vor fi vândute produse lactate (unt, iaurt și brânză), care până în prezent erau rezervate exclusiv pentru Vladimir Putin și anturajul său”, a indicat Elena Krîlova, secretara de presă a Direcției administrative a Kremlinului.

putin 1

Ea a confirmat pentru postul de radio Govorit Moskva că prețurile vor fi „la fel ca la supermarket”, dar nu a precizat dacă emblema Kremlinului, un vultur bicefal, va fi inclusă pe ambalaj.

Întrebată de corespondenți străini la Moscova, printre care cel al BBC, dacă vodca va figura printre produsele puse în vânzare pe site, Krîlova a răspuns pe un ton sec că „destul alcool este deja disponibil în Rusia”. Astfel, distileria Kristall, furnizorul pentru cele mai multe ministere ale țării încă din epoca sovietică, nu se va număra printre firmele care își vor vinde produsele pe acest site.

În schimb, în ultimele luni, pe tejghelele din capitala rusă și-a făcut apariția ciocolata favorită a președintelui rus, „Belocika” („Veverița”), „pentru a testa piața”, potrivit unei surse citate de Le Point.

bombo

Alte stiri din Externe

Ultima oră