Mărturii de la “Revelionul Rușinii” din Koln: ”Mi-au pus mâna în chiloți și strigau ficki, ficki”

07 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Mărturii de la “Revelionul Rușinii” din Koln: ”Mi-au pus mâna în chiloți și strigau ficki, ficki”

Era ora locală 00.45 și încercau să intre în sala de așteptare. “Ne-am mirat de ce grup mare era acolo. Erau doar bărbați tineri din străinătate. Am alergat prin grup și am început să simt mâini pe fund și pe sâni. Apoi mi-au pus mâinile pe tot. Deși țipam și loveam în jurul nostru, bărbații nu se opreau. Cred că am fost atinsă de peste 100 de ori. Ne jigneau și strigau ficki, ficki. Norocul meu că aveam pantaloni că altfel rupeau rochia de pe mine”, povestește Katja, pentru Kolner Stadt Anzeiger.

Ingo K. a asigurat paza la un restaurant din piață și a văzut cu exactitate cele întâmplate. El vorbește de un grup de bărbați care vorbeau în limba franceză și care a iscat mai mult altercații, lovind victime cu brutalitate în zona capului. Mai mult, aceștia au tras artificii către mulțime.

Steffi H. vorbește de agresiuni sexuale care au avut loc și la ora 02.00 în zona gării. “M-am temut pentru prima dată pentru viața mea. Nici nu am coborât din tren și erau deja mâinile lor pe mine și pe prietena mea. Intenția lor nu era doar de a fura”, spune ea.

Lisa M. a trăit o experiență similară la gară. “Am fost atacată de acel grup și mi-au băgat degetele peste tot. Ne-am dus direct la polițiștii din gară, dar nu am mai putut spune care erau cu exactitate cei care ne-au atins”.

Două fete de 18 ani din Remscheid au fost prinse în mulțime în jurul orei 02.00. “A fost ca un perete în jurul nostru. Ne agresau, ne trăgeau de haine. Mi-au desfăcut și pantalonii. A fost scârbos și umilitor. Ne-am eliberat după zece minute și am fugit la polițiștii din zonă. Nu ne-au luat în serios și ne-au recomandat să ne vedem de drum”, povestesc fetele.

Sursa citată prezintă și opinia unui refugiat afgan care s-ar fi aflat în grupul atacatorilor. El susține că în grup erau mai mulți refugiați sub influența alcoolului, dar nu s-au comis furturi și nici o femeie nu a fost agresată sexual. Mai mult, el crede că au fost refugiați din mai multe adăposturi din jurul orașului Koln.

Alte stiri din Externe

Ultima oră