Kendama și spinner, deja uitate! O jucărie periculoasă face ravagii printre micii chinezi! (VIDEO)

10 Iul 2017
Kendama și spinner, deja uitate! O jucărie periculoasă face ravagii printre micii chinezi! (VIDEO)

Jucăria a devenit preferata micilor chinezi, detronând kendamma și spinerr-ul, cu o viteză care i-a îngrijorat pe părinți, având în vedere că este o jucărie extrem de periculoasă!

Este vorba de mini-arbaleta cu scobitori - un gadget extrem de periculos care poate produce răni grave.

Conform Shanghai Daily, popularitatea mini-arbaletei a explodat pur și simplu printre micuții chinezi, iar propagarea valului către celelalte zone ale lumii este o chestiune de zile, având în vedere prețul - 7 yuani, adică mai puțin de un euro. 

Mini-arbaletă aruncă  proiectilele la aproximativ 20 de metri, iar copiii au înlocuit, deja, scobitorile cu obiecte mai periculoase, precum agrafe sau ace.

”Este un dispozitiv extrem de periculos, deoarece scobitorile sunt lansate cu forță. Nu discutăm doar despre un balon, ușor de spart, ci și de o cutie de lapte, pe care bețișorul de lemn o străpunge fără probleme”, spun medicii.

Diferite asociații ale părinților au cerut interzicerea dispozitivului, în urma numeroaselor accidente înregistrate. Chiar și așa, s-ar putea să fie un pic prea târziu, pe internet au apărut numeroase tutoriale care indică modul în care se poate crea artizanal o astfel de armă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră