UPDATE. Doi jurnaliști împușcați mortal în timp ce transmiteau în direct, în SUA (VIDEO) Atacatorul este un fost coleg, concediat. Acesta s-a împușcat

26 Aug 2015
UPDATE. Doi jurnaliști împușcați mortal în timp ce transmiteau în direct, în SUA (VIDEO) Atacatorul este un fost coleg, concediat. Acesta s-a împușcat
Doi jurnalişti ai postului TV WDBJ7 din statul american Virginia, Alison Parker şi cameramanul său, Adam Ward, au fost ucişi marți în timpul unei transmisiuni în direct. Ei au fost ucişi în Bridgewater Plaza, lângă lacul Smith Mountain, marți dimineaţă la ora 6.45, în timp ce transmiteau în direct.

Înregistrările video arată momentul în care un bărbat deschide focul iar restul echipei începe să ţipe şi să alerge să se pună la adăpost.
Camera a fost scăpată pe jos iar la reluarea legăturii în studio, prezentatoarea părea uimită, nu înțelegea ce s-a petrecut în timpul transmisiei în direct întrerupte.

UPDATE


Lovită la spate, intervievata, Vicki Gardner, directoarea Camerei de Comerț regională, este acum spitalizată, potrivit CNN.

Potrivit guvernatorului de Virginia, Terry McAuliffe, suspectul este un fost angajat al postului, concediat. Acesta este identificat drept Vester Lee Flanagan II, în vârstă de 41 de ani, precizează Agenția Associated Press. La postul de televiziune acesta utiliza pseudonimul Bryce Williams.

Acesta a difuzat o înregistrare video a atacului pe rețeaua de socializare Twitter.

Poate fi văzut apropiindu-se de ținte, în plin interviu. Își scoate arma, fără ca să reacționeze cineva. După câteva secunde trage în direcția tinerei jurnaliste, inițial. Aceasta tocmai împlinise 24 de ani și își începuse cariera la WDBJ-TV ca stagiară, înainte de a deveni reporter permanent pentru orașul Roanaoke din Virginia.
 
Potrivit unor surse citate de presa britanică, acesta o acuza pe jurnalista ucisă că face comentarii rasiste.


UPDATE



Postul de televiziune ABC a anunțat sinuciderea suspectului. Potrivit altor surse, suspectul s-ar fi împușcat și se află în stare critică. Totodată, ABC a precizat că a primit prin fax un document de 23 de pagini, trimis de la numitul Bryce Williams, pe care l-a predat imediat autorităților.

UPDATE

Cotidianul american The Washington Post anunță moartea lui Bryce Williams.
 




La scurt timp după împușcături, atacatorul, care a filmat și el scenele, le-a postat pe contul sau de Twitter:


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră