Jurnalista ungară, care a atacat refugiații, spune că nu e rasistă și fără inimă. Cică era panicată

11 Sep 2015
Jurnalista ungară, care a atacat refugiații, spune că nu e rasistă și fără inimă. Cică era panicată
Dacă lângă ea nu s-ar fi întâmplat să fie un cameraman al postului german de televiziune RTL, care să o filmeze, poate că numele ei nu ar fi fost cunoscut vreodată publicului. Jurnalista de televiziune, care apare în înregistrarea video în care lovea imigranți care fugeau de teama poliției ungare, a ajuns vedetă pe Net, a fost concediată și are și un dosar penal pe cap. Acum, Petra Laszlo încearcă să se justifice. Ea a explicat vineri că se panicase și și-a exprimat regretul pentru gestul său.
”Când mă uit astăzi la înregistrare, nu mă recunosc. Regret sincer ce am făcut. Îmi asum responsabilitatea”, a declarat Petra Laszlo, într-o scrisoare publicată pe site-ul cotidianului ungar Magyar Nemzet.
”M-am panicat. Nu sunt o operatoare de televiziune rasistă și fără inimă”, a spus femeia în vârstă de 40 de ani, care a fost audiată joi seară de poliție în cadrul unei anchete penale deschise de justiția ungară.
Imaginile cu operatoarea de televiziune care lovește cu piciorul imigranți și încearcă să le pună piedică altora, inclusiv copii, au stârnit marți reacții puternice în Ungaria și în străinătate, în contexul în care Budapesta a fost deja criticată pentru atitudinea sa față de imigranți.
Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, apropiat de extrema dreaptă, a anunțat de marți seara că Petra Laszlo a fost concediată ”pentru comportament inacceptabil”.
”Mă pregăteam să filmez, când sute de imigranți au rupt un cordon de poliție. Unul dintre ei s-a izbit de mine și m-am panicat”, a explicat ea în scrisoarea deschisă, prima luare de poziție după incident.
”Ca mamă, îmi pare extrem de rău că soarta a vrut să-mi iasă în cale un copil, iar eu să nu-mi dau seama”, a adăugat ea, subliniind că ”nu este ușor să iei decizii bune când ești în stare de panică”.
”Sunt în stare de șoc, din cauză a ceea ce am făcut, dar și din cauză a ceea ce mi s-a întâmplat”, a subliniat operatoarea.
”Nu merit nici vânătoarea de vrăjitoare la care am fost supusă, nici calomniile, nici amenințările cu moartea. Sunt doar o femeie, în prezent mamă în șomaj, care a luat o decizie proastă într-un moment de panică”, a adăugat ea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră