Julio Iglesias, critici dure la adresa președintelui separatist al regiunii Catalonia

07 Oct 2015
Julio Iglesias, critici dure la adresa președintelui separatist al regiunii Catalonia
Reîntors pe meleagurile din Spania pentru a-și promova noul album intitulat „Mexico”, Julio Iglesias nu s-a putut abține să nu facă o serie de remarci politice asupra situației din regiunea separatistă Catalonia.

Legendarul artist îl critică pe președintele separatist al Cataloniei, Artur Mas, pe care îl consideră direct răspunzător pentru situația încordată din regiune.„De 35 de ani nu mai locuiesc în Spania, dar Spania care mi-a rămas mie întipărită în minte este o țară multiculturală, unde coexistă caractere diferite.
De aceea nu-mi pot imagina o Spanie catalană, una extremistă, alta galiciană, extrem de divizată. Pe parcursul vieții mele am avut o legătură strânsă cu Catalonia și le-am cântat și le voi cânta catalanilor cu toată dragostea. Înțeleg respectul pentru diverse culturi, suntem o țară mult mai democratică ca în trecut, dar ceea ce nu înțeleg este această independență frenetică promovată de un personaj precum Mas, în paralel cu administrația proastă a Cataloniei din ultimii ani. Este o mare rușine pentru  cultura noastră. Jumătate din populația din Catalonia vrea această separare.”, a declarat artistul pentru El Mundo.

„Cred că politicienii trebuie să fie mult mai indulgenți cu oamenii și să propună alternative responsabile.”, a completat artistul.

Julio Iglesias s-a născut în Spania, la Madrid, iar din 1979 s-a stabilit în Miami, Statele Unite ale Americii. De curând a lansat un nou album, primul său album în limba spaniolă din ultimii 12 ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră