Judecătorii din India i-au respins cererea unei adolescente violate de a face întrerupere de sarcină

25 Iul 2015
Judecătorii din India i-au respins cererea unei adolescente violate de a face întrerupere de sarcină
Un tribunal din India a respins ieri cererea unei fete de 14 ani, gravidă în peste cinci luni, care solicitase să i se permită să facă o întrerupere de sarcină, a anunţat avocatul adolescentei. Fata a rămas însărcinată după ce a fost violată de un medic în statul Gujarat.

Ȋnalta Curte din Gujarat a respins solicitarea depusă de tatăl fetei, motivând că legile din India interzic avortul după 20 de săptămâni, adică cinci luni de sarcină.

„Tatăl victimei este zilier și nu are resurse materiale suficiente pentru a nu avea grijă de copilul ce se va naște. Părinții nu s-au decis încă dacă vor face sau nu apel”, a declarat avocatul adolescentei, Pradip Bhate.

Judecătorul Abhilasha Kumari a recunoscut, la rându-i, că a fost o decizie greu de luat. „Indiferent de circumstanțele în care copilul a fost conceput, oricare ar fi trauma tinerei mame, cert este că acest copil nu e responsabil pentru conceperea sa. El nu a cerut să se nască. Copilul este nevinovat, la fel ca și victima, mama lui”, a adăugat judecătorul.

În cererea sa făcută instanţei, tatăl explică faptul că fiica sa a rămas însărcinată în luna februarie, după ce a mers la un control medical, iar doctorul i-a administrat un sedativ și apoi a violat-o. Doctorul a fost arestat.

În luna aprilie a acestui an, aceeași instanță a respins cererea de avort a unei femei de 24 ani, violată și însărcinată în șase luni. Femeia a refuzat să păstreze copilul, încredințându-l, după naștere, în grija unei instituţii publice.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră