Jihadiştii ameninţă Germania. De data asta, mesajul e în germană!

05 Aug 2015
Jihadiştii ameninţă Germania. De data asta, mesajul e în germană!
 Doi combatanţi jihadişti germanofoni, care îşi revendică apartenenţa la gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) din Siria au ameninţat Germania cu atacuri, într-un mesaj video difuzat miercuri, scrie lematin.ch.Cei doi se adresează, lucru rar, în limba germană „fraţilor şi surorilor”, pentru a-i încuraja să li se alăture pe teritoriul controlat de ISIS sau să comită atentate în Germania şi în Austria, atacând „necredincioşii în propriile case”.

Unul dintre cei doi bărbaţi i se adresează cancelarului german Angela Merkel, jurând că ISIS se va răzbuna pentru susţinerea Germaniei faţă de lupta contra sa şi pentru „sângele musulmanilor vărsat în Afganistan”, unde luptă Armata germană.

La finalul înregistrării, difuzată de aripa din Homs (oraş sirian) a ISIS, doi bărbaţi neidentificaţi sunt executaţi la ruinele din Palmyra, sit arheologic din patrimoniul universal cucerit de gruparea jihadistă în mai.

Presa germană a făcut cunoscut faptul că serviciile secrete germane estimează la circa 600 numărul jihadiştilor care au plecat din Germania spre Siria pentru a lupta. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră