”Liniște, îmi scriu SMS-uri cu Tsipras!”. INCIDENT ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

07 Iul 2015
”Liniște, îmi scriu SMS-uri cu Tsipras!”. INCIDENT ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a enervat, marți, pe eurodeputații care-l criticau că stă prea mult cu nasul în telefonul mobil, ridicând chiar tonul la aceștia. ”Încetați pălăvrăgeala! Nu-mi mai spuneți că mă uit la telefon tot timpul!”, le-a spus el în Parlamentul European, în cadrul primei sale luări de cuvânt după referendumul organizat de greci, care a zguduit Europa.

”Mă SMS-esc, ca să zic așa, cu premierul grec, și nu știu dacă voi aveți ocazia de a face același lucru, dar eu asta trebuie să fac azi. Îmi fac treaba!”, s-a enervat luxemburghezul, foarte implicat în negocierile privind soarta Greciei.

”În plus, să dai impresia că Europa și Comisia sunt reprezentate de niște oameni care trăiesc în turnul lor de fildeș și că nu ne interesează condițiile de viață ale cetățenilor noștri ține de absurditatea populismului elementar, de demagogia maladivă. Eu comunic în fiecare săptămână cu cetățenii greci”, a adăugat acesta.

Juncker i se adresa Kirisztinei Morvai, eurodeputată din partea partidului Jobbik, partidul ungar de extremă-dreapta, care îi reproșa președintelui Executivului european că stă lipit de telefon și nu cunoaște problemele omului de rând.

Anterior, tot Juncker a fost cel care s-a luat de Guvernul grec. ”Nu accept să fiu catalogat drept terorist de Guvernul grec”, a spus fostul șef al zonei euro, care îi va cere explicații lui Alexis Tsipras în cadrul summit-ului excepțional al zonei euro de marți seară, de la Bruxelles.

Ministrul grec de Finanțe, demisionarul Yanis Varoufakis, a acuzat sâmbătă creditorii internaționali ai țării sale de ”terorism” și că vor ”să umilească grecii”. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră