Japonia va suporta jumătate din costul zborurilor pentru turiștii din acest an

27 Mai 2020 | scris de A.A.
Japonia va suporta jumătate din costul zborurilor pentru turiștii din acest an

Anul 2020 trebuia să fie cel mai bun an din istoria turismului în Japonia.

Dacă în 2019 industria turismului a înflorit ca urmare a Campionatului Mondial de Rugby, anul 2020 deschidea o nouă eră a evenimentelor din Japonia odată cu organizarea Jocurilor Olimpice, precizează Evening Standard.

Planurile autorităților au fost date peste cap de pandemia ce a pus stăpânire pe întreaga lume. Luna aprilie reprezenta începutul vacanțelor petrecute în afara țării, iar Japonia se baza pe sezonul cireșilor înfloriți care atrăgea milioane de turiști. În acest an s-a înregistrat o scădere de 99,9% ca urmare a opririi zborurilor, izolării turiștilor și a interdicțiilor internaționale de a călători.

Pentru a facilita relensarea turismului, autoritățile nipone vor anunța un nou plan: vor achita jumătate din costurile biletelor de avion pentru cei care vor decide să călătorească în această țară, după jumătatea anului 2020.

În cadrul unei conferințe de presă organizată de reprezentantul Agenției de Turism a Japoniei, Hiroshi Tabata, a declarat jurnaliștilor The Japan Times că autoritățile vor aloca peste 12 miliarde de euro într-un program de rambursare a costurilor ce va fi demarat de la începutul lunii iulie.

Guvernul nu a oferit informații suplimentare legate de acest plan și nici nu au fost oferite clarificări dacă aceste rambursări se referă la călătoriile interne sau internaționale.

Planul japonez nu diferă foarte mult față de planurile altor țări europene care depun eforturi în a-și relansa activitatea turistică. Sicilia, celebra insulă din Italia, a anunțat deja că va suporta jumătate din contravaloarea biletelor de transport, dar și o treime din consturile cazării pentru toți turiștii ce-și vor manifesta intenția de a-și petrece vacanța pe insulă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră