Expert virusolog japonez:”Puțin probabil ca Jocurile Olimpice să aibă loc chiar și în 2021”

20 Apr 2020 | scris de A.A.
Expert virusolog japonez:”Puțin probabil ca Jocurile Olimpice să aibă loc chiar și în 2021”

Profesorul expert în boli infecțioase de la Universitatea Kobe, Kentaro Iwata, emite dubii în legătură cu organizarea Jocurilor Olimpice. Expertul japonez a criticat vehement reacțiile întârziate ale reprezentanților guvernului nipon în lupta cu noul coronavirus și s-a declarat pesimist în legătura cu susținerea Jocurilor Olimpice în 2021, conform AFP

Profesorul expert în boli infecțioase de la Universitatea Kobe  a declarat:”Ca să fiu sincer, mi se pare imposibil ca Jocurile Olimpice să aibă loc chiar și în 2021”. Acestea au fost amânate cu un an în urma presiunilor venite atât din partea atleților, cât și din partea federațiilor sportive.

”Susținerea Olimpiade intră în discuție doar dacă se controlează pandemia în Japonia și dacă pandemia este oprită la nivel mondial pentru că atleții ar urma să vină din toată lumea. Japonia ar putea reuși să controleze răspândirea virusului până în vară, dar situația noastră privilegiată nu se va regăsi în cadrul tuturor țărilor, nu toată planeta va reuși să stopeze noul coronavirus și de aceea sunt destul de pesimist în legătură cu probabilele evenimente sportive din 2021”, a declarat Iwata în cadrul unei conferințe de presă.

Profesorul a declarat că singura posibilitate ca acestă Olimpiadă să aibă loc ar fi ca toate competițiile să fie ținute fără spectatori și cu reguli extrem de stricte pentru participanți.

Iwana a ieșit în public și a criticat aspru guvernul japonez în urma proastei gestionări a focarului de coronavirus de pe vasul de croazieră Diamond Princess, atunci când autoritățile au decis să izoleze întreg vasul, fapt ce a dus la peste 700 de îmbolnăviri și 13 decese.

Este pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice când acestea au fost amânate pe timp de pace, iar un plan concret de desfășurare a lor chiar și în 2021 nu a fost încă prezentat publicului, menționează AFP.

Alte stiri din Sport

Ultima oră