Jamie Oliver i-a scandalizat pe spanioli cu o reţetă de paella

07 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Jamie Oliver i-a scandalizat pe spanioli cu o reţetă de paella

Atmosfera s-a încins după ce starul emisiunii ABC “Jamie Oliver’s Food Revolution” a postat pe Twitter o fotografie cu o paella pregătită după propria reţetă, cu pulpe de pui şi cârnaţi (chorizo).

Iubitorii reţetei autentice de paella, care conţine în mod normal crustacee, carne, fasole şi legume, au protestat pe Twitter, cerându-i lui Jamie Oliver să elimine cârnaţii.

“Scoate cârnaţii. Nu negociem cu teroriştii. E primul avertisment", i-a transmis un utilizator celebrului chef. Includerea cârnaţilor în reţetă transformă această specialitate culinară într-o altă mâncare, “orez cu ceva.”

“Vino în Valencia să guşti adevărata paella şi nu mai face orez cu ceva’”, i-a scris jurnalistul spaniol, Vicent Marco. “Preparatul tău este orice, dar nu paella”, a adăugat el.

“Greşeşti fundamental şi paella ta este scârboasă,” a susţinut şi  Alec O’Sullivan.

A fost lansată şi o petiţie pe Change.org petition  împotriva chefilor de la televiziunea britanică, inclusiv Oliver şi Gordon Ramsay, pentru a-i împiedica să mai pună chorizo la paella.

“Chorizo nu-şi are locul în paella. Pentru cei care vă urmăresc şi au încredere în voi, vă rugăm să studiaţi reţetele înainte de a distruge mâncarea”, se arată în petiţia "Opriţi Nebunia!”

Celebrul chef spaniol José Andrés i-a luat însă apărarea lui Jamie Oliver pe Twitter: “Spanioli, ştiu că mâncarea din fotografie nu pare să fie o paella. Dar este un Arroz spaniol... să-l lăsăm în pace pe Jamie...”

Alte stiri din Externe

Ultima oră