Italia redeschide școlile, restaurantele și cinematografele

26 Apr 2021 | scris de A.V.
Italia redeschide școlile, restaurantele și cinematografele

Italia revine la o seminormalitate. Se redeschid restaurantele şi barurile cu servire în aer liber şi se reia activitatea faţă în faţă în şcoli şi universităţi. Sectorul turismului ar urma să se revigoreze luna viitoare.

Autoritățile sanitare intenţionează să introducă teste de salivă pentru elevi, a anunţat secretarul de stat pentru educaţie, Rossano Sasso.

Testele de salivă sunt potrivite pentru copii şi se pot utiliza la scară largă. Acestea pot fi integrate cu uşurinţă în sistemul educaţional zilnic şi necesită puţin efort, susțin oficialii italieni, informează APA, citată de Agepres.

Patronii de baruri și restaurante se pregătesc de câteva zile pentru această etapă a relaxării. Italienii vor fi nevoiți să-și schimbe comportamentul culinar, în special tradiția de a lua cina în oraș, seara, potrivit stiri.tvr.ro.

Carantina nocturnă rămâne în vigoare, așa că totul se mută mai devreme și în aer liber.

14 regiuni trec din zona roșie în zona galbenă, cu restricții moderate, printre care Roma și Milano.

Se redeschid și cinematografele, sălile de concert și teatrele, cu limita de participare. Masca de protecție este în continuare obligatorie.

Patrule ale poliției italiene sunt prezente în stradă pentru a verifica respectarea restricțiilor și a preveni adunarea oamenilor în grupuri mari, după perioada de carantină extinsă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră