Italia dă gratis peste 100 de castele şi conace. Care e motivul

17 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Italia dă gratis peste 100 de castele şi conace. Care e motivul

Guvernul italian va oferi gratuit 103 de situri istorice, inclusiv castele, mănăstiri și turnuri. Proprietățile includ Castello di Blera din Lazio, un castel din secolul al XI-lea, nu departe de Roma, și Castello di Montefiore, un castel din secolul al XIII-lea din regiunea Marche din estul Italiei, relatează independent.co.uk.

Cei care visează să deţină astfel de clădiri, trebuie însă să îndeplinească anumite condiţii. Şi anume să prezinte soluţii concrete de renovare și întinerire a siturilor primite gratis, astfel încât să contribuie la creșterea turismului în zonă.

Indiferent dacă transformă una dintre aceste clădiri într-un hotel, spa, restaurant sau într-o altă atracție turistică ingenioasă, potențialii proprietari trebuie să demonstreze că vor atrage turişti către ceea ce se doreşte să devină o destinaţie italiană foarte căutată.

Ideea face parte din Planul Strategic de Turism al Italiei - o inițiativă menită să atenueze supraaglomerarea în cele mai populare locuri din Italia, cum ar fi Veneția, și să redistribuie turiștii spre destinații mai puțin cunoscute din întreaga țară.

"Proiectul va promova și va sprijini dezvoltarea sectorului turistic", a declarat Roberto Reggi de la Agenția Proprietății de Stat pentru The Local. "Scopul este de a transforma clădirile private și publice, care nu mai sunt folosite, în facilități pentru pelerini, excursioniști, turiști și cicliști", a mai spus el.

Toate clădirile din ofertă se găsesc pe trasee istorice de pelerinaj sau pe trasee de ciclism, iar Agenția Proprietății de Stat speră că prin acest proiect va atrage mai mulți amatori de drumeţii și bicicliști.

Unele proprietăți se găsesc de-a lungul Căii Appiene, un drum din vremurile romane, care se întinde de la Roma la Brindisi, în sud. Altele se află pe lângă la Via Francigena, un vechi traseu de pelerinaj, care merge de la Roma până în nordul țării.

Guvernul italian vizează, în special, tinerii antreprenori și întreprinzători pentru acest proiect. Cei care vor avea succes vor primi drept asupra proprietății timp de nouă ani, cu posibilitatea reînnoirii încă nouă ani. Ideile deosebite de utilizare a siturilor vor fi recompensate cu un contract de închiriere pe 50 de ani.

Alte 200 de clădiri vor fi incluse în acest proiect în următorii doi ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră