Italia: 300 de euro amendă dacă arunci mucuri de ţigară pe stradă

27 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Italia: 300 de euro amendă dacă arunci mucuri de ţigară pe stradă

Parlamentul italian a adoptat o serie de măsuri menite să reducă poluarea şi să rezolve problema mizeriei de pe străzi, care includ amenzi ridicate, de până la 300 de euro, pentru cei care aruncă mucuri de ţigară pe stradă.

Noile legi ale "economiei verzi" sancţionează, de asemenea, pe cei care scuipă guma de mestecat pe stradă sau aruncă bonurile fiscale după ce îşi fac cumpărăturile. În acest caz, amenzile sunt cuprinse între 30 şi 150 de euro.

Legislaţia precizează că vor fi sancţionaţi toţi cei care aruncă gunoi, oricât de mic, oriunde, în afară de coş, inclusiv în apă. O investiţie guvernamentală de 35 de milioane de euro va combate smogul care a cuprins tot mai multe oraşe italiene. Subvenţionarea transportului public astfel încât să devină gratuit, extinderea pistelor de biciclete din oraşe sunt alte măsuri  ce vor fi extinse după ce au aplicate în Torino şi Milano unde poluarea aerului a atins cele mai mari valori din toate timpurile.

Italia este ţara care, anul trecut, a primit cea mai mare sancţiune din partea UE - 40 de milioane de euro- pentru depozitarea ilegală a deşeurilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră