Premierul, interogat la reşedinţă. Netanyahu, suspectat că a primit cadouri ilegale

02 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Premierul, interogat la reşedinţă. Netanyahu, suspectat că a primit cadouri ilegale


Postul de radio public Kol Israel anunță că trei anchetatori au sosit în jurul orei 18:30 la reședința premierului, situată într-un cartier de lux din centrul capitalei Ierusalim.

Interogatoriul va dura mai multe ore, apreciază presa israeliană. Site-ul ynetnews.com scrie că anchetatorii au venit să-l interogheze pe Netanyahu în ciuda insistențelor acestuia că nu există suspiciuni la adresa sa.

”Veți continua cu zvonurile nebune, iar noi vom continua să conducem Israelul”, a declarat el, adresându-se presei și liderilor opoziției.

Mass-media din Israel au dezvăluit că antreprenori israelieni și străini i-ar fi oferit lui Netanyahu cadouri de o valoare estimată la mai multe zeci de mii de dolari, iar dacă aceste acuzații de confirmă, premierul israelian ar putea fi condamnat pentru "abuz de încredere".

Presa israeliană a relatat de asemenea despre existența unui al doilea dosar, care ar putea presupune acuzații de corupție mai grave, însă fără a oferi detalii.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, premierul Netanyahu, la putere din 2009, rămâne omul politic pe care israelienii îl consideră cel mai apt de a conduce țara.

Predecesorul lui Netanyahu în funcția de premier, Ehud Olmert, ispășește din februarie 2016 o pedeapsă de 19 luni închisoare pentru luare de mită.

Alte stiri din Externe

Ultima oră