Israelul, bănuit că i-a spionat telefonul premierului Franței

11 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Israelul, bănuit că i-a spionat telefonul premierului Franței


Atât premierul, cât și însoțitorii săi, au fost nevoiți să își lase telefoanele securizate la control, înainte de a intra într-o întâlnire la nivel înalt.
Când și-au luat telefoanele înapoi, membrii delegației franceze au avut surpriza neplăcută de a constata semne de ”anomalie”, scrie lexpress.fr, care prezintă în exclusivitate această informație.
La întoarcerea la Paris, terminalele suspectate că ar fi fost...”manipulate” au fost predate Agenției Naționale pentru Securitatea Sistemelor de Informație (Anssi), pentru a fi investigate serios. Întrebați de jurnaliștii de la L'Express despre ce probleme a fost vorba, cei de la Anssi au declarat că ei nu comentează niciodată pe seama victimelor unor potențiale atacuri.
La Matignon s-a recunoscut faptul că un telefon mobil a rămas în pană în timpul acestei vizite. Anturajul șefului Guvernului francez a adăugat că ancheta în curs face parte dintr-o procedură obișnuită și că un aliat nu-și spionează niciodată prietenii.
Această suspiciune de supraveghere electronică riscă să nu ajute deloc relația, deja complicată, dintre Franța și Israel, mai scrie lexpress.fr.
Jurnaliștii francezi au primit însă o reacție de la biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu: ”Israelul neagă această informație. Israelul consideră Franța drept o țară prietenă, îi transmite informații în caz de necesitate și nu o spionează”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră