Bilanțul NEGRU al ISIS. Câți oameni a executat gruparea jihadistă în Siria

28 Iun 2015
Bilanțul NEGRU al ISIS. Câți oameni a executat gruparea jihadistă în Siria
În acest bilanț sunt incluse și persoanele ucise recent la Kobane, oraș kurd sirian de la frontiera cu Turcia, unde gruparea a intrat pentru scurt timp în această săptămână după ce a fusese alungată în ianuarie. Potrivit OSDO, SI a executat cel puțin 223 de persoane în această săptămână. Statul Islamic (SI) a executat peste 3.000 de persoane în Siria, în majoritate civili, de la proclamarea în urmă cu un an a "califatului" său în Siria și Irak, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează levif.be.

OSDO a numărat 3.027 de execuții comise de gruparea extremistă de la 29 iunie 2014. Printre persoanele executate figurează 1.787 de civili, dintre care 74 de copii.

Membrii tribului sunnit Shaitat reprezintă aproape jumătate din civilii uciși. Statul Islamic a omorât 930 de membri ai acestui trib la Deir Ezzor, în estul Siriei, anul trecut, după ce aceștia s-au răsculat împotriva grupării extremiste, potrivit ONG-ului citat.

În acest bilanț sunt incluse și persoanele ucise recent la Kobane, oraș kurd sirian de la frontiera cu Turcia, unde gruparea a intrat pentru scurt timp în această săptămână după ce a fusese alungată în ianuarie. Potrivit OSDO, SI a executat cel puțin 223 de persoane în această săptămână.

Alte stiri din Externe

Ultima oră