ISIS răspunde ameninţărilor făcute de hackerii Anonymous: "Niște idioți. Ce o să atace?"

17 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
ISIS răspunde ameninţărilor făcute de hackerii Anonymous:

Grupul de hackeri Anonymous a declarat război împotriva Statului Islamic, după atacurile de la Paris, în urma cărora au fost uciși 132 de oameni și cel puțin 350 au fost răniți. Ca răspuns la amenințări, teroriștii ISIS au transmis că membrii Anonymous sunt niște "idioți".

"Hackeri Anonymous ne-au ameninţat cu un atac cibernetic uriaş. Idioţi! Ce o să atace?”, transmit teroriștii într-un mesaj trimis pe mesageria Telegram.

Jihadiștii mai spun că până acum Anonymous a spart doar câteva conturi de Twitter şi email afiliate reţelei teroriste, scrie Business Insider.

Mesajul transmis de Anonymous

"Aceste atentate nu pot rămâne nepedepsite; de aceea, hackerii Anonymous din lumea întreagă vă vor urmări, lepădăturilor care ucideți oameni nevinovați! Să știți că vă vom găsi. Vom lansa operațiunea cea mai importantă realizată vreodată contra voastră, așteptați-vă la numeroase atacuri cibernetice! Războiul a început, fiți pregătiți!", se arată într-unul dintre mesajele adresate grupării jihadiste.

Hackerii Anonymous au "declarat război" deja grupării Statul Islamic după atentatul din luna ianuarie de la sediul publicației Charlie Hebdo din Paris și au lansat operațiunile #OpCharlieHebdo și #OpISIS.

Începând de atunci, Anonymous a publicat o listă de 9.200 de conturi de Twitter care au legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic, pentru a determina rețeaua de socializare să le suprime. Obiectivul era acela de a avea "un impact serios asupra capacității Statului Islamic de a-și desfășura propaganda și a recruta noi membri". (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră