Un simpatizant ISIS a fost reținut în Polonia

17 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Un simpatizant ISIS a fost reținut în Polonia


În centrul orașului, studenți de la mai multe universități au cerut turiștilor să scrie mesaje prin care să-și exprime sentimentele față de cele întâmplate în Capitala Franței.
Localnicii obișnuiți au găsit o modalitate de a se arăta nemulțumiți de prezența musulmanilor în Europa. Polonezii au hotărât să nu mai mănânce kebab de la fast-food-urile conduse de cetățeni provenind din Orientul Mijlociu.
Ideea nu este una nouă. După izbucnirea conflictului din Ucraina, Rusia a impus un embargo Poloniei cu privire la exportul de mere și lapte. Ca replică, polonezii au hotărât să nu mai cumpere combustibil de la stațiile rusești de pe teritoriul polonez.
Din punct de vedere politic, Polonia se află în ape tulburi la această dată.
Witold Waszczykowski, proaspat desemnat ministru de Externe, a anunțat că Polonia va accepta să primească 9.000 de migranți, însă n-a avut cuvinte tocmai frumoase la adresa acestora. “Sute de mii de sirieni au sosit în ultimul timp în Europa. S-ar putea face o armată din ei. Zeci de mii de bărbați tineri sar din bărcile lor gonflabile, cu iPad-ul în mână, și, în loc să ceară mai întâi ceva de băut sau de mâncare, întreabă unde își pot încărca telefonul mobil. Ar putea merge să lupte pentru a-și elibera țara, cu ajutorul nostru'”, a spus oficialul pentru TVP Info.
Sâmbătă, a doua zi după atentatele de la Paris, Konrad Szymanski, cel care a fost desemnat ca ministru al Afacerilor Europene, anunțase că Polonia nu mai are de gând să-și respecte cota de migranți stabilită la nivelul Uniunii Europene.
În centrul Poloniei, la Lodz, centru universitar recunoscut datorită actelor de violență comise de studenții care învață acolo, poliția a arestat un tânăr de 23 de ani, suspectat că ar fi militant ISIS.
Potrivit autorităților poloneze, persoana care a fost reținută a fost în Siria în 2014 și 2015, iar în luna septembrie a fost reținută în Norvegia, apoi expulzată în Polonia.
Potrivit postului Radio ZET, suspectul este acuzat de ”participare la un grup infracțional organizat, trafic de arme”, fiind bănuit chiar că urma să pregătească un atentat terorist pe teritoriul Poloniei. (Sorin Anghel)

Alte stiri din Externe

Ultima oră