ISIS, ofensivă contra kurzilor din nordul Siriei (VIDEO)

07 Iul 2015
ISIS, ofensivă contra kurzilor din nordul Siriei (VIDEO)
Jihadiștii ISIS au luat cu asalt orașul Ain Issa din norul Siriei, în apropiere de provicia Raqa, într-o ofensivă contra pozițiilor ocupate de kurzi, relatează Reuters.  
 
Combatanţii kurzi au anunţat că încearcă să respingă asaltul asupra Ain Issa, oraş situat la aproximativ 50 de kilometri nord de Raqqa, cucerit acum două săptămâni de către YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd).
 
Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), gruparea extremistă Stat Islamic a preluat constrolul regiunii și a împrejurimilor. ISIS a mai atacat și alte regiuni ocupate de kurzi, în special în provincia strategică al-Hasakah, învecinată cu Turcia şi Irak, conform unui purtător de cuvânt al YPG.
 
Mai multe sate din proviciana Raqa au fost controlate până la sfârșitul lunii mai de ISIS. Situatia s-a schimbat insa dupa ce combatantii kurzi au cucerit cateva asezari umane ce erau considerate un adevarat bastion al jihadistilor. 
 
Combatantii Unitatii de Protectie a Poporului, nimic altceva decat o militie kurda ce lupta contra grupării extremiste sunite în nordul și nord-estul Siriei, au avut parte de sprijin aerian din partea coalitiei anti-jihadiste si au reusit sa preia controlul in opt sate. 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră