Vrei să te arunci în aer în numele ISIS? Stai la coadă. Misiunile sinucigașe se dau pe pile!

16 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Vrei să te arunci în aer în numele ISIS? Stai la coadă. Misiunile sinucigașe se dau pe pile!

Plângerea lui Kamil a fost publicată în urmă cu câteva luni pe site-ul jihadist Qonah, care are legături cu o grupare din Caucazul de Nord apropiata de Akhmed Chatayev, un militant cecen veteran ce conduce batalionul Yarmouk al ISIS.

Abu Sultan spune că a aflat despre nepotismul din ISIS de la Chatayev. Acesta susține că lista de așteptare pentru atacatorii sinucigași în Siria este atât de lungă încât unii militanți își găsesc sfârșitul pe câmpul de luptă înainte de a avea oportunitatea de a se arunca în aer.

Kamil a povestit despre un tânăr care, după ce a așteptat prea multa la coada din Siria, a plecat în Irak, unde lista de așteptare de mult mai scurtă.

Ajuns în Irak, după trei luni în care nu a reușit să devină bombă umană, tânărul militant s-a dat bătut și s-a întors în Siria. Omu' s-a plâns că nu se poate face rost de o misiune sinucigașă în Irak decât prin “blat”, scrie foreignpolicy.com.

“Acești saudiți sunt legați strâns unul de altul, nu lasă pe nimeni să pătrundă, fac blaturi pentru ca rudele lor să ajungă în fața cozii”, s-ar fi plâns tânărul lui Chatayev.

Subiectul legat de listele de așteptare ale ISIS a fost confirmat anul trecut și de Kabir Ahmed, un militant britanic. Acesta a povestit pentru BBC News că el însuși se află pe o asemenea listă și că încearcă să-și pună numele mai sus. (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră