ISIS dezvăluie cum a prăbușit avionul rusesc în Sinai. Dispozitivul exploziv, ascuns într-o cutie de suc

18 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
ISIS dezvăluie cum a prăbușit avionul rusesc în Sinai. Dispozitivul exploziv, ascuns într-o cutie de suc

Grupul militant Isis a lansat cea mai recentă ediție a revistei sale propagandă, în paginile căreia se arată ce fel de dispozitiv exploziv a fost folosit pentru a prăbuși avionul rusesc în Sinai. Noua ediție a revistei "Dabiq", publicată în limba engleză, arată că avionul a explodat din cauza unui dispozitiv exploziv improvizat, ascuns în interiorul unei doze de suc de ananas Schweppes Gold.

De asemenea, în paginile revistei se specifică faptul că militanții au descoperit o modalitate de a compromite securitatea pe aeroportul Sharkm el-Sheikh, amănunt care a permis prăbușirea avionului Metrojet la 31 octombrie.

Informațiile publicate de revista de propagandă nu pot fi verificate independent, însă grupul militant publică imagini cu dispozitivul exploziv folosit și scrie clar că a fost ascuns înainte de decolarea avionului. Încă nu se știe cum a fost adusă la bordul avionului bomba artizanală, însă jihadiștii spun că se vor folosi de aceeași strategie să mai doboare și alte avioane.

În revista Dabiq se vorbește laudativ și despre atentatele din Paris, dar nu există detalii despre atacatori.

Alte fotografii prezintă, aparent, două cadavre de ostatici executați. Ar fi vorba despre un cetățean chinez și unul norvegian, răpiți în septembrie, pentru care nu a fost plătită răscumpărarea cerută de ISIS. Confirmare oficială nu există momentan.

Alte stiri din Externe

Ultima oră