Iohannis respinge solutia lui Ponta."Nu a avut mandat sa angajeze Romania"

25 Oct 2015
Iohannis respinge solutia lui Ponta.
Cu doar cateva ore inaintea intalnirii de la Bruxelles,presedintele Iohannis anunta ca declaratiile lui Ponta referitoare la intentia Romaniei de a inchide granitele in varianta in care Austria si Germania nu mai primesc refugiati sunt “neangajante pentru mine.”

”Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alţi prim-miniştri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat să angajeze România în vreun fel. Aceste declaraţii pe care le-a făcut sunt total neangajante pentru mine”, a spus Iohannis.

Ieri, intr-o intalnire cu premierii Bulgariei si Serbiei, reuniune ce a avut loc la Sofia, Ponta a anuntat ca cele trei trei tari au decis sa-si inchida granitele in eventualitate ca Austria si Germania vor bloca frontierele in fata refugiatilor.

Cele trei tari au dat de inteles ca vor sa evite situatia de a deveni tari-gazda pentru refugiatii respinsi de Occident.

Iata ca Iohannis anunta ca respinge solutia avansata de reuniunea de la Sofia , fapt ce arata ca politica externa a Romaniei nu are coerenta iar Presedintia si Guvenul nu colaboreaza nici macar in cele mai sensibile probleme.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră