Ioana d'Arc va deveni "Ioan" și va fi un personaj non-binar în noua producție Globe Theatre din Londra

12 Aug 2022
Ioana d'Arc va deveni "Ioan" și va fi un personaj non-binar în noua producție Globe Theatre din Londra

O nouă producție a Teatrului Globe din Londra care explorează viața Ioanei d'Arc va vedea eroina franceză transformată într-un personaj non-binar, scrie Metro. Piesa este scrisă de Charlie Josephine și regizată de Ilinca Radulian.

Născută în secolul al XV-lea, personajul istoric Ioana d'Arc este cel mai cunoscut pentru că a condus bătăliile împotriva englezilor în timpul Războiului de o sută de ani, când era încă adolescentă.

Se spune că ea a murit la vârsta de 19 ani după ce a fost condamnată ca eretică – a fost arestată de autoritățile engleze și arsă pe rug.

Directorii teatrului spun că noua piesă, intitulată "I, Joan" (Eu, Joan), va „oferi posibilitatea unui alt punct de vedere” atunci când va fi prezentata de Globe Theatre din Londra în august.

Actorul principal care preia rolul, Isobel Thom, este non-binar și folosește pronumele they/them, iar în scenariu s-au făcut modificările necesare.

„De secole, Ioana d'Arc a fost o icoană culturală portretizată în nenumărate piese de teatru, cărți, filme”, a spus Michelle Terry, director artistic al The Globe.

„Istoria a oferit nenumărate și minunate exemple de Ioana d'Arc portretizată ca femeie. Această producție oferă pur și simplu posibilitatea unui alt punct de vedere" a continuat ea.

Anunțul a venit într-o perioadă de schimbări pentru industrie în ceea ce privește identitatea de gen a unora dintre cele mai mari nume ale sale.

Emma D'Arcy și Emily Carey, două dintre cele mai importante nume din viitorul serial continuare de la Game of Thrones de la HBO, House of the Dragon, folosesc pronumele they/them.

Și la începutul acestui an, Demi Lovato a anunțat că și-a actualizat oficial pronumele și s-a descris ca fiind o „persoană fluidă”.

Cu toate acestea, Lovato a anunțat apoi că a adoptat din nou pronumele they/them, pe lângă ea/ele.

Michelle Terry a mai spus că rolul teatrului este de a pune pur și simplu întrebarea „Și dacă?”

„Teatrele produc piese de teatru, iar în piese, orice poate fi posibil. Shakespeare nu a scris piese de teatru exacte din punct de vedere istoric. A luat figuri din trecut pentru a pune întrebări despre lumea din jurul lui.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră