Interviu de angajare de coșmar: 199 de candidaţi au picat, unul singur a știut răspunsul la întrebarea-capcană

10 Feb 2020
Interviu de angajare de coșmar: 199 de candidaţi au picat, unul singur a știut răspunsul la întrebarea-capcană

Este coșmarul oricărui candidat la interviul de angajare pentru locul de muncă mult râvnit. Totul decurge bine până în momentul în care angajatorul sau specialistul în resurse umane apare cu o întrebare fără nici o legătură cu cele discutate anterior.

De asta s-au convins 199 de candidați la un interviu de angajare în SUA. Conform Huffington Post, cazul este real, iar singura persoană care a dat răspunsul corect a fost angajată de companie.

“Vă deplasați cu mașina într-o noapte furtunoasă. Ajungeți într-o stație de autobuz și vedeți trei persoane, o doamnă în vârstă aflată pe moarte, un prieten vechi care la un moment dat v-a salvat viața, și bărbatul/femeia visurilor voastre. Aveți dreptul să alegeți o singură persoană cu care să continuați călătoria.

Nu uitați că puteți salva viața doamnei, puteți să vă revanşați față de prietenul vostru sau puteți să alegeți dragostea vieții voastre. Ce alegeți?”, a sunat întrebarea, care a făcut 199 de candidați să plece supărați acasă.

Experții atrag atenția că în mod normal astfel de întrebări nu au un răspuns greșit sau corect, ci se testează doar creativitatea, spontaneitatea și viteza de reacție în situații neprevăzute.

În timp ce ceilalți s-au poticnit alegând una dintre cele trei persoane și încercând să își motiveze inutil alegerea, unul singur a rezolvat problema fără mari emoții sau ezitări.

“I-aș preda cheile mașinii prietenului meu, ca să o ducă pe doamna în vârstă la spital. Între timp, aș aștepta cu iubirea vieții mele venirea autobuzului în stație”, a sunat răspunsul care i-a adus un contract avantajos.

Alte stiri din Externe

Ultima oră