Interdicţie de călătorie în SUA pentru foşti şi actuali demnitari români

20 Mai 2015
Interdicţie de călătorie în SUA pentru foşti şi actuali demnitari români
Hoyt Brian Yee, adjunctul asistentului secretarului de stat american, afirmă că foşti şi actuali oficiali guvernamentali români şi bulgari au primit interdicţie de călătorie în Statele Unite din cauza corupţiei, însă pe un temei legal diferit decât în cazul funcţionarilor maghiari din Ungaria, informează site-ul ungar hvg.hu.

Yee nu a dezvăluit identitatea celor care au interdicţie de călătorie în SUA , explicând că legea nu îi permite să dezvăluie identitatea acestora, lucru valabil şi în cazul funcţionarilor ungari.
Hoyt Brian Yee a fost audiat marţi din subcomisia pentru afaceri europene şi Eurasia din cadrul Comisiei de afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor, pe tema viitorului relaţiilor americano-ungare.

În cadrul audierii, Dana Rohrabakherner, preşedintele republican al subcomisiei, a întrebat Departamentul de Stat dacă nu aplică Ungariei un standard diferit în comparaţie cu România şi Bulgaria.

Diplomatul american a negat că SUA ar trata în mod diferit Ungaria în comparaţie cu alte state şi a argumentat invocând interdicţiile de călătorie în SUA aplicate unor foşti şi actuali oficiali guvernamentali români şi bulgari din cauza corupţiei.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră