Informațiile primite de la deținuți confirmă pista ucraineană, spune FSB

26 Mar 2024
Informațiile primite de la deținuți confirmă pista ucraineană, spune FSB

„Primele informații primite de la persoanele reținute cu privire la atacul terorist” care a avut loc la Moscova „confirmă pista ucraineană” a declarat  Aleksandr Bortnikov,  directorul serviciului rus de securitate internă FSB scrie La Repubblica citând presa rusă Ria Novosti

"Datele primare pe care le-am primit de la deținuți confirmă acest lucru. Prin urmare, vom rafina și mai mult informațiile care ar trebui să ne arate dacă prezența și participarea părții ucrainene este reală sau nu. În orice caz, deocamdată există motive să spunem că acesta este exact cazul”, a spus șeful serviciului de informații.

După cum a spus Bortnikov mai devreme clientul nu a fost încă identificat, dar FSB are informatii despre cine a organizat atacul și a recrutat autorii. Potrivit acestuia, atacul terorist a fost benefic serviciilor de informații occidentale și Ucrainei pentru a destabiliza situația din Rusia și a semăna panică în societate.

Atacul asupra sălii de concerte a Primăriei Crocus din Krasnogorsk , lângă Moscova , a avut loc în seara zilei de 22 martie. Patru oameni au intrat  în clădire și au început să împuște oameni direct cu mitraliere. Au incendiat și în mai multe locuri, drept urmare acoperișul s-a prăbușit și sala a  ars complet.

Alte stiri din Externe

Ultima oră