Două surori din India vor fi violate ca pedeapsă că fratele lor a fugit cu o femeie măritată

28 Aug 2015
Două surori din India vor fi violate ca pedeapsă că fratele lor a fugit cu o femeie măritată
După ce un tânăr din India a fugit cu o femeie măritată, dintr-o castă superioară, un fel de tribunal popular local a decis, drept pedeapsă, ca surorile sale să fie violate, să fie plimbate goale prin sat şi cu feţele înnegrite, scrie dailyrecord.co.uk.

Cazul celor două surori, de 23 şi, respectiv, 17 ani, a fost făcut public de Amnesty International care a anunţat că fetele şi familia lor şi-au părăsit satul, situat în districtul Baghpat, chiar lângă Deli.

Conform portalului de ştiri Zee Media, Ravi, fratele celor două fete s-a îndrăgostit de o femeie din casta Jat, o castă socială superioară celei din care face parte ravi şi familia sa  respectiv ,  Dalit, cunoscută cândva ca fiind paria sistemului de caste din India, aflată la baza societăţii.

Familia femeii din casta Jat a măritat-o forţat cu altcineva, dar aceasta a fugit cu Ravi, fratele celor două fete. Ca pedeapsă, tribunalul satului, alcătuit numai din bărbaţi, le-a condamnat pe surorile sale la viol, în semn de răzbunare.

De când fetele şi familia lor au părăsit satul, casa lor a fost jefuită. Sumit Kumar, un alt frate al celor două fete, le-a spus celor de la Amnesty că membrii castei Jat au o influenţă puternică în acel tribunal popular. Familia acestuia se teme să se mai întoarcă acasă, iar sora lui cea mare, Meenakshi, a iniţiat o petiţie adresată Curţii Supreme din india pentru a cere protecţie. 

Între timp, tatăl lor a înaintat o plângere în care afirmă că este hărţuit de familia femeii din casta Jat şi de poliţie. Ei sunt îngrijoraţi şi de siguranţa femeii Jat despre care se crede că ar fi însărcinată cu copilul lui Ravi. 

Amnesty International a lansat o petiţie în care cere autorităţilor din India să intervină imediat şi să asigure protecţia celor două fete.  "Consilii locale nealese ca acesta care a decis violarea celor două fete sunt răspândite în mai multe zone ale Indiei. Multe dintre ele sunt formate din bărbaţi în vârstă, membri ai castelor dominante, care stabilesc regulile privind comportamentul şi relaţiile în societatea locală. Nimic nu poate justifica o  asemenea pedeapsă oribilă. Nu e corect, nu e drept. E împotriva legii", susţine Amnesty International. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră