Cel puțin 1.500 de morți din cauza căldurii în India

28 Mai 2015
Cel puțin 1.500 de morți din cauza căldurii în India
Valul de căldură care s-a abătut de o săptămână asupra Indiei s-a soldat până în prezent cu peste 1.500 de morți, au anunțat autoritățile, care au adăugat că acesta va continua în următoarele zile. Cel mai afectat este sudul țării, iar cele mai multe persoane decedate sunt din rândul celor fără adăpost și al vârstnicilor. În statul Andhra Pradesh (sud), din 18 mai au murit aproape 900 de persoane, de două ori mai mult decât numărul morților provocate de căldură vara trecută. În statul vecin Telangana, unde temperaturile au urcat până la 48 de grade Celsius, peste 200 de persoane au murit într-o săptămână, față de 31 anul trecut, din cauza căldurii.

La New Delhi, previziunile meteo arată că temperaturile se vor menține în jurul valorii de 45 de grade Celsius până săptămâna viitoare, complicând viața celor siliți să trăiască în aer liber. ”Temperaturile maxime nu vor scădea prea mult, însă se așteaptă o ameliorare începând din 2 iunie, când se vor înregistra ploi abundente”, a comunicat Indian Meteorogical Department (IMD).

Spitalele se află în stare de alertă, tratând victimele căldurii din statele cele mai afectate, iar autoritățile le recomandă oamenilor să stea pe cât posibil în case și să bea multă apă, scrie 7sur7.be.

Sute de persoane, îndeosebi din rândurile celor mai sărace, mor în fiecare vară din cauza căldurii și alte zeci de mii suferă din cauza întreruperilor curentului electric. Potrivit cotidianului The Hindustan Times, continuarea căldurii puternice ar putea duce la secetă în cele mai afectate state, înaintea musonului. Acesta este așteptat în sudul țării la sfârșitul lunii mai, însă va dura câteva săptămâni până să ajungă în câmpiile aride din nord.

Creșterea consumului de curent electric, ca rezultat al utilizării aerului condiționat, provoacă dese întreruperi ale alimentării cu electricitate în capitală.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră