Incredibil! O femeie de 56 de ani este evacuată din casă, pentru a face loc refugiaților

01 Oct 2015
Incredibil! O femeie de 56 de ani este evacuată din casă, pentru a face loc refugiaților
Situație fără precedent în localitatea Eschbach din landul Baden-Wurttemberg, Germania. Autoritățile locale au transmis unei femei de 56 de ani că este obligată să își părăsească locuința în care stă de 23 de ani, pentru a face loc unor famii de refugiați.  

“Nu a fost o decizie ușoară pentru consiliul local. Suntem o comunitate mică și nu avem prea multe soluții pentru cazarea refugiaților. Singura alternativă ar fi fost să punem paturi în sala de sport”, a declarat primarul Mario Schlafke, citat de Badische Zeitung.

Femeia este obligată să părăsească locuința de 78 de metri pătrați până la sfârșitul anului. Ea vrea să lupte și și-a angajat un avocat, pentru anula decizia în instanță.

“Este scandalos că un chiriaș este aruncat în stradă. Nu văd nici un rost al unei asemenea decizii. Dacă îmi vor da o locuință adecvată, atunci sunt dispusă să plec”, spune femeia.

Primarul susține că ordinului de evacuare îi este atașată o promisiune că autoritățile o vor ajuta să își caute o locuință nouă, nu că îi vor face cadou alta.

Asociația proprietarilor de locuințe critică în termeni duri măsurile autorităților locale.

“Aruncarea în stradă a chiriașilor din locuințe de stat pentru a face loc refugiaților este o cale legală problematică. Din punct de vedere politic, demersul este catastrofal. Trebuie să existe cooperare, nu confruntare. Amenințăprile cu confiscarea locuințelor sunt în detrimentul refugiaților în actuala dezbatere publică. Oamenii nu pot fi forțați să plece din locuințele lor”, acuză liderul asociației, Rolf Kornemann. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră