Incident în Marea Neagră: distrugătorul american USS Ross, forțat de avioanele rusești să se retragă în apele internaționale

30 Mai 2015
Incident în Marea Neagră: distrugătorul american USS Ross, forțat de avioanele rusești să se retragă în apele internaționale
Conform unor surse militare, citate de RIA Novosti, avioane rusești de tip Su-24, aparținând Marinei, au forțat distrugătorul american USS Ross să părăsească apele teritoriale ale Rusiei, din estul Mării Negre, și să revină în cele internaționale, relatează sputniknews.com.

Distrugătorul Ross a fost observat îndreptându-se către apele rusești, după ce a părăsit portul Constanța
"Comportamentul provocator și agresiv al echipajului acestei nave a declanșat alarma în rândul operatorilor de la stațiile de monitorizare și a navelor din cadrul Flotei din Marea Neagră aflate în misiune în zonă. Intervenția avioanelor de atac de tip Su-24 este o demonstrație a hotărârii ferme privind oprirea oricăror încercări de trecere a frontierelor și de apărare a intereselor țării", a declarat sursa citată.

Potrivit sursei citate, navele din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră monitorizează în mod constant apele teritoriale ruseşti şi sunt pregătite să intervină în cazul oricărei încălcări teritoriale.

"Se pare că americanii nu au uitat incidentul din aprilie 2014, în care un avion de tip Su-24 a blocat funcționarea tuturor echipamentelor de la bordul distrugătorului USS Donald Cook, folosind elemente ale sistemului antirachetă", a mai comentat aceeași sursă.

În cadrul summit-ului Dialogului de securitate Shangri-La, ce are loc în Singapore, adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a declarat că navele americane purtătoare de rachete, aflate în apropierea frontierelor Rusiei, reprezintă un pericol la adresa stabilităţii regionale, sâmbătă,.

Distrugătorul USS Ross este echipat cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.





Alte stiri din Externe

Ultima oră